Laminaat

Kies uit verschillende merken laminaatvloeren
Als je op zoek bent naar laminaat planken voor je woning of bedrijfspand, hoef je niet verder te zoeken. Bij De Legexpress hebben we het perfecte aanbod voor jou. Onze showroom in Bergen op Zoom biedt je de mogelijkheid om onze laminaatvloeren persoonlijk te bekijken. Bij De Legexpress heb je niet alleen de keuze uit diverse kleuren laminaat planken, maar ook uit verschillende merken. Zo bieden we breed assortiment laminaatvloeren aan van merken als:

 

Pagina 1 van 32

 

Laminaat merken

 

 

Laminaat kopen: waar moet je op letten?

Wil jij laminaat kopen voor je woning of bedrijf? Dan moet je letten op de onderstaande punten.

 

laminaat Met of zonder V-groef

Overweeg of je laminaat met of zonder een V-groef wil aanschaffen. V-groef laminaat is afgeschuind aan de lange kanten en heeft een robuuste look. Het is erg geschikt voor landelijke of stoere interieurs. Laminaat zonder V-groef is helemaal egaal en heeft hierdoor een strakke uitstraling. Daarnaast is het gemakkelijker schoon te maken.

 

Juiste hoeveelheid laminaat

Meet het oppervlak van jouw vloer nauwkeurig op om zo de juiste hoeveelheid laminaat te berekenen. Houd altijd rekening met snijverlies. Bij smalle planken is het snijverlies gemiddeld 5% en bij brede planken ongeveer 7%. Als je echt zeker wil zijn dat je voldoende koopt, hou je 10% extra aan.

 

Geschikte ondervloer

Vergeet niet om direct een passende ondervloer aan te schaffen. Hiermee bescherm je de vloer en zorg je voor een goede geluidsdemping. Wanneer de woning of het bedrijfspand vloerverwarming heeft, moet je een speciale ondervloer aanschaffen die hier geschikt voor is.

 

Wat zijn de gebruiksklassen van laminaat?

Kwaliteit van laminaatvloeren wordt bepaald door de gebruiksklasse van het laminaat. Hoe hoger de gebruiksklassen laminaat, hoe beter het laminaat is en langer meegaat. Meestal bieden fabrikanten daarom ook een langere garantietermijn voor laminaatvloeren met een hogere gebruiksklasse.

Gebruikersklasse van laminaat heeft betrekking op de slijtvastheid van de laminaatvloer. Hoe harder de slijtlaag hoe hoger de gebruikersklasse. Hieronder vindt u de gebruikersklassen laminaat op een rij:

 

  • AC1 Klasse 21: Licht gebruik - zolder 
  • AC2 Klasse 22: Normaal of matig gebruik - slaapkamer 
  • AC3 Klasse 23; Intensief gebruik - woonkamer of appartement 
  • AC3 Klasse 31: Licht commercieel gebruik - kantoor
  • AC4 Klasse 32: Normaal commercieel gebruik - dans en fitstudio 
  • AC5 Klasse 33: Intensief commercieel gebruik - café en restaurant 

 

Laat je vloer deskundig leggen met onze legservice

Bij De Legexpress kun je niet alleen laminaat kwaliteitsvloeren kopen, we bieden daarnaast ook een legservice. Wij kunnen elke soort vloer voor je leggen. Zo kun je gebruik maken van onze laminaat legservice

 

 

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen